Naslovna

O nama

CaMLA ispiti

Online nastava

Kursevi

Kontakt

CaMLA ispiti

Škola stranih jezika "SMILEY" je prvi akreditovan centar u Srbiji za sprovodjenje medjunarodno priznatih CaMLA ispita. Škola "SMILEY" postoji 13 godina i izgradila je svoju reputaciju stavljajući akcenat na usavršavanje u oblasti metodologije podučavanja jezika. Nudimo našim kandidatima, a i ostalima koji imaju potrebu da dobiju medjunarodno priznate diplome, da izaberu jedan od ispita u ponudi škole Smiley i time otvore mogućnosti da se školuju, zaposle ili trajno nastane u zemljama engleskog govornog područja, kao i u drugim zemljama gde postoje ispostave američkih i engleskih fakulteta koji prihvataju ove diplome kao zvanične sertifikate o nivou poznavanja jezika i kao preduslov da bi kandidat ostvario pravo školovanja pri datoj instituciji.

Osim ispita namenjenih studentima i odraslim kandidatima nudimo i najmladjoj populaciji da ozvaniče znanje jezika pristupanju ISPITIMA YLTE, tj. YOUNG LEARNERS TESTS OF ENGLISH, namenjenim uzrastu nižih razreda osnovne škole.

Kontakt u Srbiji: 064.236.01.65

Za više informacija o testovima kontaktirajte nas putem OVOG LINKA

Cambridge Michigan Language Assessments (CaMLA - www.cambridgemichigan.org) je edukativna organizacija nastala kao rezultat saradnje Univerziteta u Cambridge-u i Univerziteta u Michiganu, dve institucije sa dugom i uglednom istorijom na području ocenjivanja znanja engleskog jezika, podučavanja i istraživanja. CaMLA objedinjuje iskustvo i studiozni pristup podučavanju i sertifikovanju engleskog jezika po kojima su univerziteti Cambridge University i University of Michigan poznati i priznati u svetu. Uverenja i sertifikati izdati od CaMLA su priznati u više od 150 država u svetu.

Martello Training (www.martellotraining.com) je prvi službeni ispitni centar sa sedištem u Dublinu, Irska, autorizovan od strane Cambridge Michigan Language Assessments za održavanje ispita i izdavanje CaMLA sertifikata na području bivših jugoslovenskih republika.

MELAB procenjuje jezičku kompetenciju na naprednom nivou poznavanja engleskog jezika za odrasle neizvorne govornike. Mnoge obrazovne institucije prihvataju MELAB test umesto TOEFL testa.

Test je namenjen za:

 • studente koji se prijavljuju za mesta u obrazovnim institucijama u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i ostalim zemljama, te za sve ostale obrazovne institucije u kojima se nastava održava na engleskom jeziku
 • profesionalce koji koriste engleski jezik za posao ili u svrhu daljeg usavršavanja
 • osobama koje žele da poseduju sertifikat o poznavanju engleskog jezika u svrhu daljeg obrazovanja ili mogućnosti zaposlenja

MELAB je test koji procenjuje poznavanje četiri osnovne jezičke veštine: pisanje, slušanje, čitanje i govor. MELAB test traje 2.5 do 3.5 sata (u koja je uključeno pripremno vreme pre početka testiranja) i sastoji se od tri dela:

 • samostalno pismeno izražavanje
 • slušanje
 • gramatika i vokabular

Organizacije koje prihvataju rezultate MELAB testa zahtevaju odredjeni minimum bodova za svoje potrebe. Broj potrebnih bodova saznajte direktno u institucijama i organizacijama za koje ste zainteresovani. Odnos izmedju rezultata MELAB i TOEFL možete videti na web stranici www.martellotraining.com MELAB testiranje se održava jednom mesečno. Polaznici mogu pristupiti testu 6 puta godišnje. Rezultati MELAB testa su validni 2 godine od izdavanja rezultata.

MET test je namenjen osobama koje žele procenu vlastitog opšteg znanja engleskog jezika u društvene, obrazovne i svrhe radnog okruženja. Slušanje zvučnog zapisa i ispitivanje veštine čitanja odražavaju svakodnevne, autentične interakcije u engleskom jezičkom okruženju.

Michigan English Test (MET) naglašava komunikacijsko korišćenje engleskog jezika i osmišljen je tako da ispita sledeće veštine:

 • slušanje
 • čitanje
 • upotrebu jezika (gramatika i vokabular)

MET test meri poznavanje engleskog jezika na nivoima od A2 do C1 po CEFR (Evropskom zajedničkom referentnom okviru za jezike). MET potvrda/certifikat se može koristiti u edukativne svrhe i može biti završni deo tečaja engleskog jezika a može se koristiti kao pravovaljani dokument u svrhu napredovanja u poslu, za položaj koji zahteva odredjeni nivo znanja engleskog jezika. Testiranju mogu pristupiti svi zainteresovani. MET testiranje se održava jednom mesečno. Rezultati testiranja su validni 2 godine od izdavanja potvrde.

CaMLA YOUNG LEARNERS TESTS OF ENGLISH (YLTE) su zabavan i motivišući način da se testira nivo poznavanja engleskog jezika kod dece uzrasta nižih i srednjih razreda osnovne škole. Ovi ispiti testiraju sve četiri jezičke veštine (čitanje, slušanje, pisanje i govor), a razvila ih je CaMLA u saradnji sa institucijom Cambridge English.

Testovi pružaju jasnu i transparentnu procenu znanja od Bronze sertifikata (početni nivo), preko Silver (viši početni) do Gold (početni srednji). Od primarnog značaja je da polaganje ovih ispita ostavi pozitivan utisak na decu i na njihovo učenje jezika.

CaMLA se zalaže za visok kvalitet sprovodjenja ovih ispita, koji su i koncipirani u skladu sa najvišim standardima u pogledu edukativnih ocena. Svi delovi testa su osmišljeni prateći specifična uputstva, a neki segmenti su dodatno testirani kako bi se obezbedilo ostvarivanje maksimalnog efekta testiranja.

upis novih kandidata online kursevi kursevi za decu

Kontakt info

 • Jurija Gagarina 229
  TC ENJUB, Blok 45 I sprat
  srednji deo, lokali 252 i 267
 • 064.236.01.65
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uslovi korišćenja sajta

Vlasnik domena www.skolastranihjezika-smiley.edu.rs je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takodje vlasništvo Škole stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd.