Naslovna

O nama

CaMLA ispiti

Online nastava

Kursevi

Kontakt

IELTS ispit

U većini zemalja u kojima je engleski jezik komunikacije IELTS sertifikat predstavlja dokaz o prihvatljivom nivou poznavanja engleskog jezika i preduslov je za dobijanje radne i boravišne vize za kandidate za posao i inostrane studente.

Zahtevi u pogledu jezičke kompetencije, kada je u pitanju engleski, variraju i različiti su za različite zemlje kao i različite jurisdikcije. I upravo svaka institucija koja nudi zaposlenje, mogućnost imigracije ili edukaciju odredjuje koji rezultat na IELTS testu kandidat mora da ima, te koju verziju testa treba da polaže (Academic or General Training).

IELTS ispit je prihvaćen kao zvanični sertifikat u preko 9000 obrazovnih institucija u 140 zemalja sveta.

Studenti i potencijalni kandidati za polaganje ovog ispita su upućeni na konkretne institucije u pogledu specifičnih zahteva prolaznosti na ispitu.

Postoje 2 verzije ovog ispita: Academic and General IELTS

IELTS - Academic
IELTS Academic se polaže u svrhe daljeg školovanja na osnovnim i postdiplomskim studijama i u svrhe zaposlenja visoko stručnog kadra.

IELTS - General
Ova verzija IELTS testa procenjuje znanje engleskog jezika u praktičnom, svakodnevnom kontekstu a zadaci i tekstovi koje test obuhvata podražavaju jezik radne sredine kao i svakodnevnu socijalnu interakciju. General IELTS test se polaže u svrhe zaposlenja i stalnog nastanjenja u zemljama engleskog govornog područja. Naročito ga koriste poslodavci iz oblasti gradjevinske, ugostiteljske, farmakološke i turističke industrije, avijacije, finansija, zdravstva.

IELTS – Migracione vize
IELTS je zvaničan dokument koji svedoči o poznavanju engleskog jezika a prilaže se u svrhe stalnog nastanjenja i dobijanja radne vize u zemljama engleskog govornog područja, kao što su: Australija, Kanada, Britanija, Amerika i Novi Zeland.

SADRŽAJ TESTA

IELTS procenjuje vašu jezičku kompetenciju u oblasti sve 4 jezičke veštine – slušanje, pisanje, čitanje i govor. U skladu sa tim test se sastoji iz 4 dela:

 • Slušanje
 • Čitanje
 • Pisanje
 • Govor

Svi kandidati polažu isti oblik ispita u okviru čitanja i slušanja ali se distinkcija izmedju Academic i General ispita pravi u komponentama ispita – čitanje i pisanje.

Slušanje, čitanje i pisanje se polažu istog dana, sa malom pauzom izmedju, dok se Govorni deo polaže 7 dana pre ili posle ovih delova, ili istog dana kada i ovi delovi ali sa većom pauzom izmedju.

Škola Smiley Vam nudi efikasnu i temeljnu pripremu ovog ispita uz besplatnu analizu Vaših potreba učenja, te izbor najsavremenije literature uz odabir dodatnih, saplementarnih sadržaja i podršku visoko stručnog kadra profesora.

upis novih kandidata online kursevi kursevi za decu

Kontakt info

 • Jurija Gagarina 229
  TC ENJUB, Blok 45 I sprat
  srednji deo, lokali 252 i 267
 • 064.236.01.65
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uslovi korišćenja sajta

Vlasnik domena www.skolastranihjezika-smiley.edu.rs je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takodje vlasništvo Škole stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd.